schema VT-22 = fr.O.M. terminsstart DEN 22 januari


 Klasserna kommer att vara synliga och bokningsbara flera veckor i förväg eller för hela terminen. De flesta klasserna ges både som kurser och drop-in (två olika sidor/flikar vid bokning). Gå in på knappen "BOKA" nedan för att komma till bokningssystemet och se alla klasser dag för dag och boka dropin eller hel kurs.

Måndagar kl. 14-15.30 - Senioryoga 50+ i Tyresö Bygdegård 

Måndagar  kl. 18.45-20.15 Yinyoga i Tyresö Bygdegård 

Tisdagar kl. 17.45-19.15 - Yinyoga på Maria Hall Studio vid Petterboda 

Tisdagar kl. 19.30-21 - Yoga Flow Styrka & Balans ("Fierce Grace") på Maria Hall studio vid Petterboda 

Onsdagar kl. 08.30-10.00 - Lugn blandad yoga i Tyresö Bygdegård 
Särskilt anpassad yoga för dig som vill/behöver yoga försiktigt, är nybörjare, stel, äldre, skadad etc. Endast dropin med kort, swish eller klippkort. 

Fredagar kl. 08.00-09.30 - Morgonyoga Yang&Yin i Bygdegården. 
60 min aktiv yoga + 30 min mjuk yoga i avslappning. Endast dropin med kort, swish eller klippkort. 

Söndagar kl. 18.00-20.00 YOGA-COMBO i Maria Hall PT:s studio i Petterboda. Styrka från din fysiska och mentala kärna - din "core" ca 45 min och sen Yinyoga att mjukna i. 
 

BOKNING AV KLASS och kurs

Boka dina klasser eller kurser/evenemang HÄR!


allmänt

Några av våra klasser hittar du på nya Maria Hall Studio i Petterboda.

De flesta klasserna hålls i Tyresö Bygdegård där vi för kvällsklasserna använder den stora luftiga salen på nedervåningen och för morgonklasserna den lilla mysiga lokalen på övervåningen.

Klippkort etc gäller på alla klasser oavsett lokal. 
 

LUGN blandad YOGA

Lugn yoga är särskilt lämplig för dig som vill få prova dig fram i lugn och ro som t.ex. helt ny, skadad, äldre, yngre, extra stel, utmattad eller bara för att du vill känna dig extra ompysslad. Här blir du verkligen mottagen av de övriga deltagarna med medkänsla och värme.

fierce grace yoga-flow OCH yoga combo = enkel "styrkeyoga"

Yogan passar alla, men Yoga Combo och Core/Styrkeyoga är extra  "okomplicerad" och funktionell där vi belastar mindre på tex handleder och axlar än i klassiska yogaflöden. Vi bygger styrka i kroppen - inifrån och ut, nerifrån och upp så att vi successivt ökar och orkar utan förslitningar! Yoga Combo brukar vara 2 t och innehåller också en timme yinyoga - en riktig kombo!


Fierce Grace Yoga - Flow baseras på serien "Fierce Grace" och där kan tempot bli lite högre med mer flöde "flow" så att även du som är van får chans att utmana dig, även om alla kan jobba helt utifrån sin nivå. Det finns alltid även moment av stillhet och stretchen är i huvudsak mjuk och "passiv" - mer Yinbetonad.

Ibland varieras klassen med mer grundläggande "Hatha" där vi gör färre positioner som vi håller längre och hinner gå djupare, ibland med mer "flow" som varieras för extra styrka och rörlighet för hela kroppen. Klasserna bygger på olika "sektioner" så att du alltid kan känna igen dig efter ett tag. Du får alltid individuella tips, råd och instruktioner. 

Morgonyoga Yang&Yin  Vi börjar med att landa och stilla sinnet. Många fredagsmorgnar har sen ganska högt tempo - flow - första timmen för att hinna gå igenom hela kroppen, en effektiv förkortad variant av styrkeyogan. Först hög energi! Sen avspänning. Om du hinner stannar du den extra halvtimmen för djup, avslappnande, passiv stretch med Yinyoga.

yinyoga och restorative

Yinyoga - lugn, passiv stretch och vila. Ingen tidigare yogavana krävs. Passar verkligen alla. Det är en automatisk "mindfulnessövning" - meditation och vila i sinnet genom att vara helt närvarade i kroppen. Du övar på att stanna i det som är.

Restorativeyoga är helt i vila - det ska bara vara skönt i kroppen. Mer fokus på meditation, närvaro där sinnet får mer plats när kroppen är i skön vila. Mycket återhämtande.

Senioryoga

Senioryoga kräver ingen förkunskap. Alla kan vara med! Yogan anpassas helt efter deltagarna. Friskvård, vila, glädje, ökad rörlighet och balans.