STYRKEYOGA, mORGONYOGA

Styrkeyoga

Styrkeyogan är okomplicerad men kan göras så tuff du vill. Ibland flödar vi lite snabbare. Ibland stannar vi till lite mer vid teknik eller uthållighet. Ingen "akrobatik" här. Funktionell träning med styrka, balans och rörlighet för dig som är stel eller överrörlig, van eller ovan, älskar yoga eller mest vill få bätre balans i något annat idrottsutövande.  Vi söker hälsosam träning, andning och avspänning i balans, anpassat för de egna behoven, ingen vighet för vighetens skull. Yogan är till för dig och inte tvärtom! På köpet får du bättre andningsfunktion, får slappna av och sänka stressnivån.

En mer eller mindre flödande yoga d.v.s. där en position övergår i en annan. Klassiska yogaövningar blandas med modern funktionell träning med inspiration från såväl Bikram, Fierce Grace och Vinyasa som Yin. Fokus läggs på att stärka coren (rygg och mage), axlar och armar. Vi kan få upp pulsen ordentligt genom att rörelserna görs i ett flöde som kopplar ihop andning och rörelse - "Vinyasa". Flödet är dock i lugn takt med pauser så att vi hinner stabilisera rätt och undvika överbelastning och förslitning. Vi undviker krånglig andning, men lär oss efter hand att använda andningen för att underlätta yogan, orka mer och kunna vara mer avslappnade i sinnet även under ansträngning.

De längre klasserna ger mer tid för djupare stretch och att öppna upp i höfterna. De ger bra övningar för att bygga upp tillräcklig styrka för att göra tex Bikram, Ashtanga eller annan idrottsutöving utan att dra på sig överbelastning och skador. 

Morgonyoga fredagar

Morgonyogan är valfria 60/90 minuter beroende på ditt dagsschema. Du får en timmes starkt flödande yoga med en kortare stretch och kan sedan välja att stanna kvar på en längre stunds stretch och avslappning med en variant av yinyoga där vi stretchar "passivt" en lite längre stund i varje position medan vi försöker slappna av. 

Yogan bygger mycket på yogaformen "Fierce Grace"

FIERCE GRACE är ett eget yogakoncept och varumärke skapat av Michele Pernetta som var först med att introducera Bikramyogan i Europa redan 1994. FG bygger på Bikram-, Ashtanga- och Iyengaryoga varvat med Yinyoga. Endast instruktörer som utbildats direkt av Michele Pernetta och hennes senior-teachers får undervisa FG. Utgångspunktem är 1) säkerhet och inga skador 2) successivt nå djupet och först på plats 3) utseendet eller uttrycket i positionen.

Det är intervall och variation i 90 minuter. Styrka och flexibilitet. Uthållighet och nedvarvning. Varje övning kan modifieras för att passa alla. Alla kan göra Fierce Grace. Det är "Yoga for athletes" likaväl som yoga för gamla, unga, stela och skadade. Det finns gott om tid att stanna till, instruera och modifiera