loading...

YOGA 2.0 - modern yoga i tyresö

"Att säga att du är för stel för att yoga är som att säga att du är för smutsig för att bada"...

Om oss

Träning på det sätt du behöver

Stark och stel? Rörlig och svag? Söker du lugn, energi, balans, fokus, styrka eller vila? Här hittar du DIN yoga!

Yogan är anpassad till såväl nybörjare som erfarna. Den bygger på samma grund, men anpassas till deltagare, nivå, önskemål och fokus.

Yogan är även förberedande för annan mer "avancerad" yoga eller idrottsutövande eftersom vi bygger upp styrka, balans, rörlighet och teknik långsamt och begripligt, inifrån och ut. Träningen kräver fullständig närvaro och ger därför också en mental avslappning. Och så är det kul!

Vår drivkraft är att yogan verkligen ska vara för alla. Det är inte du som ska anpassa dig efter yogan, positionen eller någon annans tankar om vad som är bra för dig. Det är yogan som ska användas för din kropp, din stund, dina önskemål och dina förutsättningar.

I botten - i grunden - finns alltid det moderna yogakonceptet "Fierce Grace" - en noga utarbetad blandning av Yin & Yang och olika yogatyper utifrån gedigen erfarenhet av hur skador kan uppstå och hur vi kan motverka dem och undvika risker. Devis: Alltid säkerheten först! Inga skador och förslitningar från yogan.

"It's not what You can do for the pose - it*s what the pose can do for You!"

Vi är anslutna till ActiWay för enkel användning av ditt friskvårdsbidrag och du kan här använda träning på recept.

Schema för Yoga 2.0 här under fliken Schema och veckovis på Facebook Yoga2.0

Frågor? Ställ dem enklast under fliken Kontakt eller maila yoga2punkt0@gmail.com

Vi håller främst till i Younity Peaceful Meetings yogastudio vid Tyresö Golfbana, men också i Tyresö Bygdegård för t.ex. yinyoga på måndagar och ibland sommarklasser och retreats. På måndagar och tisdagar håller vi i yoga för TYKOM - Tyresö kommunanställda i Kvarnhjulet (gratis - inställs i coronatider).

LÄRARE

Sara har hela livet ägnat sig åt träning i olika former som dans, aerobics, styrketräning, Qigong, löping m.m. Yogan, som på allvar kom in i hennes liv för ca nio år sedan, har vuxit från passion till yrke och varit hennes heltidsjobb de senaste fyra åren.

Sara har en 200 hrs yoga-alliance-certifierad utbildning i systemet Fierce Grace med bl.a. Michele Pernetta som lärare, en av de mest erfarna yogalärarna i Europa idag och den som förde in Bikramyogan till Europa. Sara är även lärarutbildad ca 150 hrs i Yin-yoga för Magdalena Mecweld - en av våra mest populära och erfarna yinyogalärare i Sverige. Under hösten-17 blev det ytterligare 50 hrs för Veronica Jäderlund i Yogaanatomi och assistering. Under 2019/2020 går hon en utbildning för Gary Carter i Anatomy & Myofascia Movement course for teachers. 

Därutöver fortbildar sig Sara kontinuerligt genom att delta i klasser och workshops för erfarna lärare i Sverige och utomlands, samarbeta och utbyta idéer med lärarkollegor från olika inriktningar och förstås läsa och hålla sig uppdaterad inom intressanta ämnen som anatomi, skador, fascians betydelse, yogans utveckling m.m.

Sara medverkar regelbundet som lärare eller assistent under utbildning av nya yogalärare, främst inom Yinyoga. Hon har fördjupat sig inom Restorativ yoga och inriktar sig mer och mer på denna yogaform som hjälper oss att reducera stress och smärta, återhämta kropp och sinne, ge insikt om oss själva och öva oss i medveten närvaro.

Slutligen deltar Sara regelbundet i tysta meditationsretreat, gärna 10-dagarsretreat, i syfte både att utveckla sin egen mediationspraktik och att pröva olika pedagogiker inom medveten närvaro "mindfulness" för att mer och mer föra in det i sin undervisning och som särsklida meditationsklasser.

Sara brinner för att undervisa, förklara och dela med sig - att föra ut yogan och göra den lättillgänglig som en träningsform och ett sätt att vila sinnet som passar alla, även de med skador eller andra begränsingar. Hon bor själv i Tyresö. 


Sara undervisade länge i Fierce Grace, Yinyoga, Hot Flow m.m. på Skandinaviens första hotyoga-studio, DuCalme, på Birkagatan i Stockholm, www.ducalme.se.

I Tyresö har Sara klasser - förutom vanliga öppna klasser Younity Peaceful meetings och Tyresö Bygdegård - bl.a. lunch- och kvällsyoga för kommunanställda - TYKOM. Hon gör privata yogaevenemang för allt från företag och hälsodagar till möhippor och årsdagar, arrangerar yogaretreats och resor samt ger gärna privatlekioner. Hon håller också yoga som friskvård på företag.

Till Yoga2.0 finns ett antal noga utvalda lärare knutna som vikarier och assistenter vid behov.
 

Nyheter!


PRISHÖJNING HT-20
P.g.a. corona och minskade klasser samt avgift för nytt bokningssystem behöver jag justera mina priser en smula - se under "Priser". Drop-in-pris är nu 220 kr.

TERMINSSTART HT-20: 25/8
Yinyoga i Bygdegården går igång först 14/9. Lugn morgonyoga "special" på onsdagsmorgnar samt Senioryoga på måndsgseftermiddagar avvaktar start pga coronaläget men kommer förhoppningsvis igång en bit in på terminen.

KURS YINYOGA I TYRESÖ BYGDEGÅRD 10 GGR
Start 14/9, ingen klass 21/9, sen varje vecka t.o.m. 23/11.
Även drop-in och vanliga klippkort i mån av plats (bokas då via "Klasser/Boka").
Kurspris 10 ggr med garanterad plats: 1 750 kr

SOMMARYOGA UTOMHUS I TYRESÖS PARKER OCH NATUR!
Några uteklasser  kommer (beroende på väder) i slutet av augusti och början på september. Terminsstart både ute och inne från 25/8.
(P.g.a. privata skäl och inlagt tyst retreat blir augustis uteyoga begränsad i år). Se schema efterhand under"Uteyoga/Event". 

Gå med i Facebookgruppen "Utomhusyoga i Tyresös parker och natur med Yoga2.0" där du kan ställa in att få notiser med senaste schemat och övrig information samt kan önska, fråga, tycka till och dubbelkolla om vädret är osäkert. 

Du behöver inte boka - bara kom, men ta med egen matta, filt, kanske block och till Yinyogan en kudde.

Klasser kan komma till på kort varsel, ställas in eller ändra tid på grund av väder och efterfrågan m.m. Håll koll dagligen! 

NYTT BOKNINGSSYSTEM!
Du bokar nu via TouchUp Booking  LÄNK HÄR dina klasser själv - även onlineklasser "zoom". Nya klippkort blir digitala och gamla kan läggas över digitalt efter hand. Du kan bl.a. själv se hur många platser som finns att boka ett visst pass, sätta dig på väntelista om det är fullbokat och boka dina klasser 1-4 veckor framåt. Bra va?! 

FÖRMÅNLIGT PERIODKORT 3-10 MÅN
Du tecknar ett abonnemang för ett visst antal månader under vilka du kan yoga hur mycket du vill. Gäller alla klasser, även online. Du får vidare rabatt på olika event.
800 kr/mån första 3 månaderna, därefter 5-700 kr/mån beroende på bindningstid. Se vidare under "Priser".

EVENEMANG
Några Fredags-AW Restorativeyoga 3 timmar, ett par heldagar yoga/meditation och någon hel Yoga-meditationshelg (med tystnad) är under planerand.

Mer info under "Event"!!

CORONATIDER
Vi yogar vidare, men schemat begränsas liksom antalet deltagare per klass. Klasser finns inspelade  på YouTube - klicka här på länken till min kanal där: "Yoga2.0 Sara". PRENUMERERA GÄRNA GRATIS på kanalen så får du notis om när en ny klass dyker upp. 

Hygienen vässas och du förväntas förstås vara frisk, symtomfri och inte ha vistats eller vistas i eller nära riskgrupp. Ta gärna med egen matta, egna block och egen filt - kanske sjal att lägga under huvudet/över ansiktet etc. Lånade mattor torkas och desinficeras mellan varje användning. 

KLASSER ON-LINE I REALTID  90:- MED ZOOM
Under ht-20 kommer enstaka klasser att erbjudas via Zoom. Detta kommer att markeras på själva klasbeskrivningen/översiktsschemat och läggas ut som särskilda bokningsbara klasser under "Klasser/Boka" i bokningssystemet.


BETALKLASSER FÖR HEMMABRUK (HELA KLASSER 60-90 MIN) FINNS ATT KÖPA - "VIDEO"
Flera sådana här "studioklasser" finns nu att köpa hem och ligger beskrivna under fliken "Online/YouTube". Fler och fler klasser kommer successivt som du kan köpa och få via en länk när du beställer och drar ett klipp (samt skickar bild) eller swishar 200 kr som drop-in (och skickar bild). Klasserna kostar 100 kr om du har terminskort. Dessa klasser är "fullständiga" som de undervisas i studion med den fördelen att du kan stoppa, lyssna, testa och repetera i din takt. Du riskerar inte avbrott i en zoom-sändning och kan göra klassen när du vill utanför schemats tider. Håll utkik! Dessa märks ut tex i schemat som "VIDEO".

UNGDOMSPRISER!
Om du tar med din ungdom ("mogna barn" till unga vuxna) som behöver yogan t.ex. för att stressa ner, så kan du bjuda på ett eget klipp förstås, eller istället bara betala 150 kr för drop-in (annars 200 kr). Även unga max 25 år som kommer själva får detta reducerade pris. Ni behöver yogan som återhämtning! Gäller alla klasser.

BEGRIPLIGA BETECKNINGAR PÅ KLASSERNA - varför yoga?
Yoga borde inte handla om att prestera, uppfylla, vara duktig.  Här ska vi väl ända kunna få ett andrum? Vi ska kunna välja olika delar av olika sorters yoga för att bäst ta hand om oss själva till kropp och sinne på det sätt vi vill och behöver. Det är ok att att yoga för att bli vältränad! Det är ok att komma för att vila. Det är ok att vara stel, överviktig, stressad, trött, underviktig, skadad etc. Du kommer hur som helst märka att du oavsett just din intention också får andra effekter och fördelar av yogan. Det som kommer det kommer. Det handlar om din kropp, din yoga, ditt arbete, din stund, din egen kunskap om dig själv. En viktig och alltid närvarande fråga i yogan är "varför"? "Är detta nödvändigt för mig"? Det handlar inte om vad du uppfyller för yogan utan vad yogan kan göra för just dig. För att märka vad yogan kan ge dig i ditt liv måste du helt enkelt prova!

Förhoppningsvis hittar du något som passar dig eller kan blanda mellan Fierce Grace Flow, Lugn yoga, Yoga Yang&Yin, Yinyoga, Restorativ Yoga eller Senioryoga.

OBS BEGRÄNSAD GILTIGHETSTID FÖR KLIPPKORT 6 MÅN
Alla klippkort har begränsad giltighet. Kortare giltighetstider gäller för vissa rabatterade kort. Om du vill kunna använda kortet längre - fundera på abonnemangskort och jämför pris per klass efter hur mycket du uppskattar att du kommer kunna utnyttja kortet! Se mer under "Priser"

FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT? Vid uppvisande av FaR + legitimation 20 % rabatt på klippkort = tex 1440:- för 10 ggr gäller 6 mån.

- YOGA2.0 ÄR ANSLUTET TILL ACTIWAY för enkel användning av ditt friskvårdsbidrag från arbetsgivare.

- Håll dig uppdaterd och få senaste info först inkl. veckans aktuella schema. Gilla/följ "Yoga2.0" på Facebook och Instagram!


VAR HITTAR DU OSS?

Yoga 2.0 är etablerat i Tyresö sedan 2016. De flesta klasserna hålls på Younity Peaceful Meetings vid golfbanan. På Tyresö Bygdegård är det YInyoga på måndagar och ibland Morgonyoga på fredagar. På Lilla Tyresö vandrarhem också nära Tyresö kyrka håller vi "pop-up-klasser" ibland.

Yoga2.0 arrangerar även klasser privat, för företag och för mindre sällskap på begäran. För priser och arrangemang skicka en förfrågan via vår kontaktsida eller yoga2punkt0@gmail.com.