flow-YOGA

OM klasserna


Flow-yoga 60-90 minuter

En mer eller mindre flödande yoga d.v.s. där en position övergår i en annan. Klassiska yogaövningar blandas med modern funktionell träning med inspiration från såväl Bikram, Fierce Grace och Vinyasa som Yin. Fokus läggs på att stärka coren (rygg och mage), axlar och armar. Vi kan få upp pulsen ordentligt genom att rörelserna görs i ett flöde som kopplar ihop andning och rörelse - "Vinyasa". Flödet är dock i lugn takt med pauser så att vi hinner stabilisera rätt och undvika överbelastning och förslitning. Du uppnår snabbt maximal styrka och kondition här.

De längre klasserna ger mer tid för djupare stretch och att öppna upp i höfterna. De ger bra övningar för att bygga upp tillräcklig styrka för att göra tex Bikram, Ashtanga eller annan idrottsutöving utan att dra på sig överbelastning och skador. 

Morgon- eller lunchyoga på 60 min  hålls nästan helt utan paus - en mycket effektiv träning. Det kan vara bra att ha prövat en längre klass innan för att riktigt kunna hänga med i det snabba flödet av positioner, men annars är det bara att hänga på efter förmåga!

Flow Yin&Yang

Vissa klasser är valfria 60/90 minuter beroende på ditt dagsschema. Du får en timmes starkt flödande yoga med en kortare stretch och kan sedan välja att stanna kvar på en längre stunds stretch och avslappning med en variant av yinyoga där vi stretchar "passivt" en lite längre stund i varje position medan vi försöker slappna av. Den flödande yogan här baseras mycket på "Fierce Grace Classic" och vi belastar

Slowflow-special

"Slowflow-special"är Individuellt anpassad yoga under 60-80 minuter i liten grupp. Den passar alla. En klass för den som vill få lite "pt-träning" tex för att komma tillbaka efter ett långt uppehåll eller den som av andra skäl som ålder, stelhet eller skada vill hitta in i yogan på sitt sätt. Här ges all tid och individuell uppmärksamhet som behövs för råd och en hållbar träning anpassad efter individen och gruppen. Vi begaränsar även antalet deltagare. till en liten grupp. Den ges som kurs (till reducerat pris för klippkort under begränsad giltighetstid) men även som drop-in och med vanligt klippkort.